Planning competitiewedstrijden - Dorpse club met ambitie sinds 1931

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Planning competitiewedstrijden

Planning competitiewedstrijden

Wekelijks schema veldbezetting 

Bij het publiceren van het programma van een competitie door de KNVB heeft de KNVB de wedstrijden volgens een eigen algoritme op onze velden geprogrammeerd. Hier klopt in de praktijk vrijwel niets van. Deze aanvangstijden en toegekende velden worden daarna dus door ons vrijwel altijd nog aangepast. Ga hier dus niet van uit! 

Het wedstrijdsecretariaat maakt voor elk speelweekend een speelschema. Dit speelschema is pas definitief op de woensdag voor het bewuste speelweekend! Tot die tijd kan de KNVB namelijk nog steeds nieuwe wedstrijden inplannen die bepaalde verschuivingen in het schema tot gevolg kunnen hebben. 

Niet alle competities lopen gelijk met elkaar. Hierdoor worden de programma’s van verschillende teams op andere momenten bekend. Het heeft voor het wedstrijdsecretariaat daarom geen zin om de schema’s ver vooruit te maken. We streven ernaar om altijd 4 weken vooruit de schema’s klaar te hebben. Mochten er dan nog verschuivingen nodig zijn, dan zal dat zo minimaal mogelijk zijn. Als er toch erg geschoven moet worden dan doen we dat in overleg met de betrokken teamleiders. 

Aanvangstijden verder dan 4 weken in de toekomst liggen dus nog niet vast, en kunnen flink afwijken van de definitieve aanvangstijden!! 

Prioriteit veld 1

Bij het indelen van wedstrijden op veld 1 geldt de volgende volgorde van indelen: 

  1. SV Diemen 1 
  2. Teams die divisie spelen en SV Diemen 2
  3. Teams die A-categorie spelen 
  4. Overige teams heel veld 
  5. Oefenwedstrijden heel veld

Op veld 3 spelen de veteranen (45+) en de MO13, omdat dit veld een iets kleiner formaat heeft. 

Aanvangstijden 

In de ochtend worden de eerste wedstrijden om 9:00 uur gepland. Alleen bij een heel vol programma wordt er eerder gestart. De aanvangstijden bij de B-categorie worden op basis van leeftijd ingedeeld. Over het algemeen geldt: hoe jonger de spelers, hoe vroeger het tijdstip van spelen. 

Bij het bepalen van de aanvangstijden wordt altijd een half uur ruimte gepland tussen twee opeenvolgende wedstrijden. Hierdoor kan elk team zich, op het eigen veld, goed voorbereiden op de wedstrijd. Als er een wedstrijd iets uitloopt is er dus altijd een beetje speling met de volgende wedstijd waardoor het schema aangehouden kan worden. 

Op veld 4 kunnen geen wedstrijden op heel veld worden gespeeld. Bij een vol programma kan het zijn dat hier dan nog in de middag op een half veld gespeeld wordt.  

Om de toeloop van de teams op de parkeerplaats, in de kantine en bij de kleedkamers te verdelen, worden de aanvangstijden van de wedstrijden (vooral in de ochtend) geschakeld per veld. In de ochtend beginnen er dan bijvoorbeeld bijna elk kwartier nieuwe wedstrijden. 

Voorkeurstijden 

Aan het eind van elk seizoen moet bij het inschrijven van de nieuwe teams doorgegeven worden wat de voorkeurstijd van spelen is. Deze geldt dan voor de thuiswedstrijden van het team. Hier wordt door het wedstrijdsecretariaat wel een tijd ingevoerd, en deze is ook te zien in voetbal.nl. Van deze voorkeurstijd zal echter vaak van worden afgeweken.  

Het komt namelijk regelmatig voor dat er veel meer teams met dezelfde voorkeurstijd thuis spelen dan dat er velden bij SV Diemen beschikbaar zijn. Er moet daarnaast ook nog rekening gehouden worden met de beschikbaarheid en de prioriteiten zoals hierboven beschreven. Daarbij is de lengte per wedstrijd, per leeftijdscategorie verschillend en heeft SV Diemen zodanig veel teams dat het elk weekend weer een puzzel is om het wedstrijdschema rond te krijgen. Uiteraard speelt de voorkeurstijd wel een kleine rol in de planning, maar het heeft de laagste prioriteit. 

Speciale wensen speelschema 

Wanneer er valide argumenten zijn zal het wedstrijdsecretariaat proberen om speciale wensen in te willigen bij het opstellen van het wedstrijdschema. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

  • Een teamleider die meerdere teams coacht. 
  • Speciale gelegenheden waardoor een team niet compleet is. 


Of het lukt om deze wensen in te willigen is afhankelijk de beschikbaarheid van ruimte in het wedstrijdschema. Zorg in ieder geval dat de aanvraag ruim op tijd wordt gedaan.
 

Wijzigingsverzoeken 

Voor het verplaatsen van een zaalvoetbalwedstrijd gelden deze regels.

Wanneer een veldwedstrijd niet door kan gaan zijn er de volgende opties:
 

Een baaldag 

Teams uit de B-categorie kunnen uiterlijk 1 week voorafgaand aan een wedstrijd (uit of thuis) aangeven dat zij een wedstrijd niet willen spelen. Hiervoor hoeft geen reden te worden opgegeven. De wedstrijd wordt op een later moment door de KNVB ingepland. 

Wedstrijd verplaatsen 

Wanneer een team door verschillende redenen niet in staat is een wedstrijd te spelen, dan kan vaak in overleg met de tegenstander een vervangende datum worden afgesproken. Dit kan tot een dag voor de wedstrijd, maar liever uiteraard eerder. De stappen zijn als volgt: 

  1. De teamleider benadert de andere vereniging en komt in contact met de teamleider van de tegenstander.  
  2. De teamleiders spreken onderling een nieuwe datum en tijd af.  
  3. De voorgestelde nieuwe datum wordt vervolgens per e-mail aan het wedstrijdsecretariaat van sv Diemen aangeleverd en wordt door het wedstrijdsecretariaat het wijzigingsverzoek administratief aangevraagd bij de tegenpartij.
Wanneer de teams er niet uitkomen, kan er aan de KNVB gevraagd worden de wedstrijd te verplaatsen. In de B-categorie zal de wedstrijd vaak vervallen als er geen vervangende datum gevonden kan worden.  

In de A-categorie zal de wedstrijd dan binnen twee weken opnieuw ingepland worden omdat dat volgens de regels van de KNVB moet. Het risico is daar wel dat de wedstrijd naar een inhaalweekend verplaatst wordt, wat dan vaak weer tot nieuwe problemen leidt. Dit omdat spelers dan al andere plannen gemaakt hebben. Doordeweekse inhaalcompetitiewedstrijden hebben voorrang op trainingen en zal er in goed overleg met de desbetreffende trainers naar een oplossing gezocht worden.

Door afgelastingen of verplaatsingen van wedstrijden kunnen er doordeweeks competitiewedstrijden worden ingepland. Deze proberen we zo in te plannen dat de trainingsmomenten van andere teams niet geraakt worden. Dit is echter niet altijd mogelijk. Een competitiewedstrijd heeft echter altijd de hoogste prioriteit! In het ergste geval gaan bepaalde trainingen dan op dat veld niet door. 


Uitslagen doorgeven 

Van iedere thuiswedstrijd die niet door een KNVB-scheidsrechter wordt gefloten, moet SV Diemen zelf de uitslag invoeren. Dit doet ieder team zelf door gebruik te maken van de wedstrijdzaken-app. 

De aan een team gekoppelde teamleider/coach heeft hiertoe de rechten. Voor het gebruik van de app, zie deze pagina.   

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!