Samenwerking AJAX - Dorpse club met ambitie sinds 1931

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Samenwerking AJAX

Samenwerking AJAX

AJAX-Partnerclub-SUB-Division-BLK.png

Je ziet het op het bordje naast de ingang: de jeugdopleiding van sv Diemen is partnerclub* van Ajax. Wat houdt dat nu precies in?

Ajax werkt samen met 43 clubs uit Amsterdam en omgeving. De samenwerking houdt in dat Ajax spelers van sv Diemen kan uitnodigen om stage te lopen; als andere clubs met zo’n uitnodiging komen, zijn we verplicht dat aan Ajax te melden. Daar staat tegenover dat Ajax zijn kennis en kunde met de partnerclubs deelt. Onze technische staf wordt geregeld uitgenodigd voor themabijeenkomsten, trainers kunnen meekijken met jeugdtrainers van Ajax, we kunnen een aanvraag doen voor Ajax-trainers op locatie (bij ons dus), we kunnen oefenwedstrijden aanvragen, ballenjongens leveren, en we krijgen af en toe een pakje toegangskaarten voor het grote Ajax in de Arena.

Op dit moment hebben negen clubs die status, waaronder AFC, Buitenveldert, Zeeburgia en Koninklijke HFC.; die clubs vormen dus een afzonderlijk samenwerkingsverband. 

Deelnemen aan de samenwerking met de Ajax-partnerclubs betekent dus ook dat via Ajax mensen van andere clubs op ons niveau ontmoeten, zowel technische staf als bestuurders. Naast de kennis en kunde die Ajax ons aanbiedt kunnen wij dus ook van die contacten iets opsteken. De samenwerking is dus niet alleen voor die ene jongen uit een van onze selectieteams die zo goed kan voetballen dat hij naar Ajax mag; de jeugdopleiding als geheel profiteert van deze constructie.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!