• Een herinnering van Robin van Tilburg,

ik heb de eer gehad om met de zaterdag 1 twee seizoenen onder Coen te mogen trainen. Ook heb ik als bestuurslid Coen destijds aangesteld als trainer. Als aanvoerder én bestuurslid had ik een nauwe band met Coen en we sparden samen vaak over de manier van spelen en andere zaken binnen het team.

Wat ik aan hem kan herinneren is dat hij altijd op de club was, omdat hij ook samen met René van der Vark de zondagselectie trainde. Coen deed de zondag 2 dus hij was op maandag, woensdag en zaterdag met ons bezig en op dinsdag, donderdag en zondag bij de zondag.

Coen was een geliefde trainer en had een geweldige band met zijn spelers. Iedereen liep weg met hem en dat kwam omdat hij met iedereen zat te dollen, maar ook een schouder om je heen sloeg als je dat nodig had. Coen was ook bloedfanatiek. Hij kon ook goed uit z'n plaat gaan als hij vond dat dat nodig was. Met een vuurrode kop liet hij dan zien hoe hij erover dacht. Het fanatisme was ook te zien toen Coen weer eens onder het mes moest in het ziekenhuis. Wij dachten als groep een tijdje zonder hem te moeten doen, maar hij stond een week later alweer met zijn krukken op het trainingsveld. Wij vonden dat echt ongelofelijk.

Ook zijn vrouw Loni was zaterdags bijna altijd van de partij, tenzij ze zelf moest sporten. Helaas hebben we maar twee seizoenen onder hem mogen trainen. Wij wilden als groep graag met hem verder en Coen wilde graag bij ons blijven, maar de club en hij kwamen er niet uit helaas. Dat betekende niet uit het oog, uit het hart, want Coen hadden we definitief in ons hart gesloten. Ieder keer als we hem tegenkwamen, voornamelijk bij Jos/Watergraafsmeer, was er een omhelzing en een praatje over hoe het ging. Coen was meer dan belangstellend in ons en wij in hem.

Wij zijn met een groepje spelers bij zijn uitvaart geweest en dat was echt indrukwekkend. Honderden mensen hadden de moeite genomen om hem de laatste eer te bewijzen en terecht. Coen was een geweldig mens en trainer en we zullen hem enorm gaan missen.

Robin van Tilburg, toenmalig aanvoerder zaterdag 1 en oud-bestuurslid zaterdagafdeling