• sv Diemen vrouwen 1 overtuigend KAMPIOEN

Zaterdag 14 april is een mooie nieuwe mijlpaal voor het Diemer Vrouwen/Meisjes Voetbal. Op deze datum is sv Diemen VR1 op overtuigende wijze kampioen geworden van de 4e klasse B door een eclatante 1-5 overwinning bij Wartburgia.

Een pracht seizoen

Onder aanvoering van onze nieuwe trainer/coach Nick Brandsma ging de ploeg dit seizoen voortvarend van start. Vanaf het aller eerste begin werden er heldere doelstellingen afgesproken met het team: 1. We zijn een team en 2. We worden kampioen.

Waar de VR1 eerst een stel goede voetballers waren, werd er nu ook een team van gesmeed en dat wierp al snel de vruchten af. Door de poulefase in de beker werd soepel doorlopen en ook de eerste competitiewedstrijd tegen Wartburgia werd met 6-2 gewonnen. Daarna kwam een 8-0 zege op EVC (later uit de competitie gegaan helaas) en een 9-1 zege op Tos Actief. Dat was een goed begin en daar werd een goede basis gelegd voor de rest van het seizoen.

Alleen uit tegen concurrent Ouderkerk werd, ten onrechte, dat wel, verloren met 3-2, maar de marge was genoeg. Lang had de ploeg 2 punten voorsprong. Tot de laatste weken. Waar sv Diemen bleef winnen met overtuigende zeges, ging Ouderkerk in een week onderuit tegen Wartburgia en DVVA en bleef het afgelopen zaterdag steken op 2-2 tegen WV HEDW. Nu is de ploeg uit Diemen een niet meer in te halen voorsprong opgebouwd van 13 punten.

Promotie naar de 3e klasse

Door dit kampioenschap promoveert de ploeg van Nick Brandsma volgend seizoen naar de 3e klasse. Een klasse waar we ook thuishoren, waar we weer nieuwe uitdagingen gaan tegenkomen en waar de speelsters zich weer verder kunnen ontwikkelen. Dit is goed voor de uitstraling van het Vrouwen/Meisjes voetbal in de regio maar ook zeker voor de club sv Diemen

Ook in de beker en de zaal gaat het crescendo

Veel speelsters combineren het veldvoetbal met zaalvoetbal. Voor het eerst sinds jaren had sv Diemen weer een vrouwen zaalteam en ook daar werden onze meiden overtuigend kampioen in de 2e klasse.  Op het veld zit de ploeg ook nog in de beker. Waar overtuigend SCH 44 aan de kant werd geschoven wacht in de kwartfinale het altijd lastige DZS in Wijdewormer. De kwartfinale is op zaterdag 28 april.

Veel zelf opgeleide speelsters spelen in de VR1

Binnen sv Diemen is het beleid om zoveel mogelijk zelf opgeleide speelsters in de VR1 te laten spelen en dat is aardig gelukt. In dit team spelen maar liefst 8 zelf opgeleide speelsters, die vanuit de meisjesteams zijn doorgestroomd naar het eerste VR1 team.

Open trainingen voor VR1, MO19 en MO15

We willen natuurlijk doorgroeien met onze Vrouwen/Meisjes afdeling. Nu de VR1 is doorgestoten tot de 3e klasse zoeken we naar versterking! Ook voor de meisjes onder 19 (meiden geboren in 2000, 2001 en 2002) hebben we nog zeker 7 plekken open. Ook bij de meisjes onder 15 (geboren in 2004, 2005) zoeken we nog speelsters. Dus wil je met veel plezier voetballen, onder leiding van gediplomeerde trainers, kom dan naar 1 van onze "open trainingen" op maandag 7, 14, 21 of 28 mei.

Meisjes Talentendag 2 juni

Op zaterdag  2 juni organiseren we weer een meisjes talentendag voor pupillen. Meisjes geboren in 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 en 2011 mogen deze dag naar sv Diemen komen. Aanmelden voor de open trainingen en voor de talentendag kan via vrouwenmeisjes@svdiemen.nl