• Reanimatie opleiding AED

Voortgang opleidingen AED.

Omdat het voor sv Diemen belangrijk is om genoeg mensen te hebben die kunnen reanimeren is door Andrea Brink een project gestart op mensen op te leiden.

Andrea is gecertificeerd voor het geven van opleidingen.

Dit wordt in samenwerking gedaan met de Stichting Reanimatie Zaanstad, zodat het een door de Nederlandse Reanimatie Raad goedgekeurde cursus is.

Op 29 oktober is begonnen met de eerste groep. Daarna zijn er op 5 en 6 november nog groepen geweest. Op 22 november volgt nog een groep.

Op dit moment hebben 15 mensen intern hun reanimatiecertificaat behaald en zijn er in totaal 28 mensen die een geldig reanimatiecertificaat hebben.

Er wordt gekeken naar de spreiding over personen dat er iedere dag mensen aanwezig zijn om te kunnen reanimeren.

Van de zaterdag 1 hebben bijvoorbeeld al 2 spelers hun reanimatiecertificaat gehaald, er volgen nog 4.

Verder is het belangrijk dat de AED in een beveiligde kast, waardoor hij ook verzekerd is, aan de buitenkant van het gebouw komt te hangen

Het bestuur en Andrea beraden zich nog wat de beste oplossing is en rekenen op financiƫle steun van de gemeente.

Ook de andere verenigingen kunnen hiervan profijt hebben

Op de deuren worden stickers geplakt dat er een AED aanwezig is op het terrein.