• GOODBYE 2017, HELLO 2018!

Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter.

UITDAGINGEN!

Het nieuwe jaar is vaak een moment van reflectie. Hoe hebben we het gedaan vorig jaar, wat staat het komende jaar ons te wachten.

Terugkijken zal ik niet doen vandaag, ik ben niet zo van achteruit kijken, ik kijk liever vooruit. Welke uitdagingen staan hebben we aan te gaan, wat moeten we doen, waar moeten we aandacht aan besteden het komende jaar.

En als ik vooruit kijk naar het komende jaar, dan hebben we genoeg uitdagingen. Op sociaal, sportief en organisatorisch vlak komen er een aantal dingen op ons af.

Sociale zaken

Op sociaal vlak moeten we als vereniging nadenken over zaken als seksuele intimidatie, respect op en langs het veld, duurzaamheid, rookbeleid en veiligheid. Daarnaast komen de verkiezingen eraan en is het zaak om als sv Diemen te kijken welke partij het het beste voor heeft met de sport en voetbal in het bijzonder.

Een van de dingen die mij als kersverse voorzitter is opgevallen is dat de club een beetje in zichzelf is gekeerd, te veel met zichzelf bezig en niet met de buitenwereld, zoals gemeente, sociale organisaties en de Diemer ondernemers. De club is een beetje zijn sociaal maatschappelijke gezicht kwijtgeraakt, denk ik. Hier wil ik als voorzitter graag verandering in brengen en de samenwerking gaan zoeken met al deze organisaties en sv Diemen weer midden in de gemeenschap te zetten.

Dat kan ik niet alleen. Daarom daag ik graag een ieder uit die met mij daar de schouders onder wil zetten. Want naast het mooie voetbalsport, moeten wij het als sv Diemen het hebben van de inspanningen van vrijwilligers. Wij zijn dan ook een van de grootste, zo niet de grootste vrijwilligersorganisaties in Diemen.

Sportieve zaken

Sportief gezien gaat het best goed met de club, we hebben een goede, groeiende jeugdafdeling, 8 senioren heren teams op zaterdag en zondag en een zichzelf goed ontwikkelende damesafdeling.

Onze standaard teams kennen elk hun eigen uitdaging. Zo moet de zondag 1 zijn uiterste best doen om zich te handhaven in de derde klasse en moeten ze tevens op zoek naar een nieuwe trainer en elftalbegeleider. De zaterdag 1 draait goed mee bovenin en zou zomaar eens een periodetitel kunnen meenemen en de dames staan mooi bovenaan en gaan voor het kampioenschap. De jeugd doet het leuk en we zijn bezig om na een stapje terug, weer naar het niveau te komen waar we willen zijn. Met de hulp van de ouders die op dit moment een jeugdtrainers cursus doen, komt dat helemaal goed.

Dit seizoen organiseren we nog een paar mooie jeugdtoernooien, hebben we aan het einde van het seizoen de medewerkersavond en er komen nog een paar super saturdays/sundays. Er is dus elke maand wel iets te doen bij sv Diemen.

Organisatie

Organisatorisch hebben we denk ik wel de grootste uitdagingen te gaan. Ik heb een lijst gezien van vrijwilligers en daar staan maar liefst 150 namen op, dus qua aantal ziet het er goed uit. Veel van die namen zijn de begeleiders van de teams. De vaders, moeders, broers, zussen en alle anderen die elk weekend met de teams op stap zijn en door de weeks de jongens en meisjes aan het trainen zijn.

De uitdaging ligt meer op bestuurlijk vlak. De kantine kan jong bloed gebruiken, de wedstrijdsecretaris moet hulp krijgen, zodat deze ontzorgt kan worden en het jeugdbestuur wil best graag het stokje overdragen. Daarnaast dient de sponsorcommissie aangevuld te worden en zijn we op zoek naar een algemeen secretaris.

Dus nogmaals beste mensen, ken je iemand of wil je zelf een steentje bijdragen aan onze mooie club, schroom dan niet om mij aan te spreken of een ander van het bestuur.

Beste clubleden, er is genoeg te doen en ook genoeg te beleven bij de club. We zijn een gezonde club, met leuke, betrokken mensen en ik vind het een eer om daar de voorzitter van te mogen zijn.

Volgend jaar hoop ik weer een boodschap te schrijven en hoe mooi zou het dan zijn als ik kan vertellen dat al de uitdagingen die ik net genoemd heb, zijn verdwenen.

Rest mij om iedereen binnen en buiten de vereniging een sportief, respectvol en succesvol 2018 te wensen en dat leden en niet leden bij sv Diemen heel veel plezier en succes gaan beleven.

Sv Diemen Hoezee!

Henk van der Weele