• Levert sv Diemen de nieuwe Leeuwinnen?

Vroeger zongen de jongens nog: 'Hup de meiden zijn niks'. Ik zou nu niet graag tegenover onze Leeuwinnen staan. Dat kunnen Belgiƫ, Noorwegen en Zweden nu ook zeggen. Onze vurige voetballende vrouwen pakken de een na andere wedstrijd onder de bezielende leiding van Sarina Wiegman. Nu staan ze oog in oog in de halve finale tegen the 'British Babes'. Reken maar dat onze Oranje dames die ook in de wieg leggen. Man, man, man, wat hebben we een paar topmeiden in onze squadra. Neem een Lieke Martens, onze vrouwelijke Messi. Maar ook Miedema en Spitse zijn in dit mooie EK toernooi flink gegroeid. Dat zelfs de kritische voetbalvader en -zonen voor de buis kruipen richting de finale. En bedenk dat ons Oranje overal uit Nederland vandaan komt!

Levert sv Diemen de nieuwe Leeuwinnen?

Sinds de laatste paar jaar weet het vrouwelijk voetbaltalent hun weg te vinden naar sv Diemen. Voor de sportieve uitdaging en ook voor de goede begeleiding van de trainers. Sv Diemen is bij uitstek een gezellige prestatieclub waar veel aandacht wordt besteed aan training en techniek. Ook de voetbalmeiden en -moeders volgen het EK op de voet. Wellicht is sv Diemen de kweekvijver voor de nieuwe Leeuwinnen. Alle faciliteiten en begeleiding zijn daarvoor voorhanden. Nu de aanmeldingen nog om de teams die winnen te vormen. Immers het werkwoord winnen zit niet voor niets in de bijnaam van de voetballende vrouwen van Oranje. Dus kom op Leeuwinnen. Je kan zo in het nieuwe seizoen bij sv Diemen beginnen!

Met vriendelijke groeten,

Henk van der Weele