• Keeper Dave Moen vertrekt na dit seizoen bij SV Diemen

    DIEMEN - Dave Moen (32) stopt aan het einde van dit seizoen als keeper van SV Diemen. De doelman speelt met ingang van volgend seizoen in het derde team van Ajax, dat op zaterdag speelt.

    Dave Moen geeft aan dat hij het keepen bij SV Diemen steeds moeilijker kan combineren met zijn drukke werkzaamheden. "Ik werk fulltime als gymnastiekdocent bij Scholengemeenschap Reigersbos en heb daarnaast mij eigen bootcamp: DM Bootcamp. Bij SV Diemen train ik twee keer per week, bij Ajax ga ik een keer per week trainen. Ik heb bij SV Diemen wel eens een training overgeslagen, maar ik vind dat dat eigenlijk niet de bedoeling is als je selectiespeler bent. Marco Ruitenbeek, de trainer van Ajax 3, wilde mij al eerder naar Ajax halen maar ik ben daar toen niet op ingegaan. Nu vind ik het een goed moment om de overstap te maken. Ik heb woensdagavond trainer Gerrie Breugem en bestuurslid Robin Ternede op de hoogte gebracht van mijn vertrek. Zij toonden begrip voor mijn beslissing. Ik zal er tijdens het restant van het seizoen alles aan doen om SV Diemen in de derde klasse te houden."

    Vriendenteam
    Ajax 3 komt uit in de reserve eerste klasse. Dave Moen vertelt dat hij in een echt vriendenteam terecht komt. "Twee van mijn beste vrienden, Tom Clobus en Dion Glumac, spelen in Ajax 3. Pierre Tosch speelt ook in dat team. Pierre heeft in het eerste zondagteam van SV Diemen gespeeld."


    Lees het hele artikel op diemernieuws.nl!