• Herstel komt te laat...

  Sv Diemen 45+1 - Hillegom 45+1 2-4

  Koploper zijn is leuk. Verliezen is niét leuk. Als je koploper bent, zoals wij in aanloop naar de wedstrijd tegen Hillegom, ben je opgejaagd wild. En terecht. Dan zit er maar één ding op: goed spelen. En winnen. Maar als je niet meer dan twee keer achter elkaar naar dezelfde kleur kan spelen mag je geen aanspraak op de overwinning maken. Hillegom was wat dat betreft beter maar het kwam meer door ons eigen onvermogen ons normale spel te spelen dat het leek alsof zij zo goed speelden. Tot vlak voor rust was er eigenlijk niks aan de hand. Totdat Onze Groote Kaale Jaarige Lijder ging tracteren. Zijn te korte terugspeelbal kon maar half worden weggewerkt en in de rebound werd de bal over Dhr. Heus heen gelobd (0-1). Nog geen 5 minuten later verspeelden we wéér de bal en strafte Hillegom het af door middel van het scoren van een doelpunt (0-2).
  Verbetering moést er komen in de tweede helft en die kwam er ook maar niet nadat Hillegom via een gescoord doelpunt op 3-0 was gekomen. Eerst gingen de kopjes hangen maar even later rechtten we toch ook de ruggetjes. Dan maar strijdend ten onder! En nadat door eerst Peter Bootcamp en later de Diemer Legend, op aangeven van tweemaal Mies de Muis, de stand tot 2-3 was teruggebracht hing zelfs de gelijkmaker in de lucht. En niet alleen in de lucht. Mannie had ‘m zelfs op z’n schoen. Hoe die bal er niet in ging weet niemand maar dát ie er niet in ging weet iedereen. Er waren er die vermoedden dat hij expres miste.
  Ook achterin werden er weer kadootjes uitgedeeld. Natuurlijk werd het 4-2. De goal wie je wist dat komen ging. Er was nog tijd genoeg maar meer dan twee fantastische afstandschoten, de ene van Paul Gunfactor (redding van de keeper) en de ander van DJ Pieter (lat), en ’n kopbal net naast van Martien, konden we niet noteren. Er was wat gemekker om een niet gegeven pennel maar wat geeft het? Terecht verloren. Van onszelf wel te verstaan. Koploper af. Sorry!

  Eef Erwt

  topscoorderts:

  Van der Vegt: 9
  De Jong: 2
  Brouwer: 1
  Oomstee: 1
  Knol: 1
  Somers: 1
  Molewijk: 1


  assists:

  Knol: 3
  Oomstee: 2
  De Graeve: 2
  Arendsen: 2
  Hendriks: 2
  De Jong: 1
  Somers: 1
  Sikkens: 1
  Molewijk: 1