Inschrijven teams in klassen - Dorpse club met ambitie sinds 1931

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Inschrijven teams in klassen

Inschrijven teams in klassen

Eind seizoen 

Aan het eind van elk seizoen (juni) wordt er door de Technische Commissie gekeken welke teams er het volgend seizoen voor SV Diemen gaan voetballen. Daarbij wordt ook geprobeerd het niveau van deze teams te bepalen zodat deze in het nieuwe seizoen in een zo gelijkwaardig mogelijke competitie zullen voetballen. Vervolgens schrijft het wedstrijdsecretariaat deze teams rond half juni in bij de KNVB. 

De KNVB hanteert sinds een aantal jaar bij de bovenbouw de zogenaamde teamindex. Hierbij kijken ze naar het verleden van de individuele spelers en bepalen op basis daarvan hoe sterk een elftal ongeveer is. Op basis van deze teamindex wordt vervolgens een klasse-indeling gemaakt. Deze overschrijft de door de club ingevoerde gewenste klasse als die niet hetzelfde is als de klasse die door de vereniging is ingevoerd. 

Hoe gaat de Teamindex te werk? 

  1. Op basis van (historische) wedstrijdgegevens uit Sportlink wordt bepaald wat de relatieve sterkte van spelers is. 
  2. Wanneer bekend is in welk teamspelers gaan spelen is het mogelijk een teamsterkte (de teamindex) te bepalen. 
  3. De teamsterkte wordt toegevoegd aan het huidige indelingsproces samen met de bestaande indelingsfactoren, zoals reisafstand en clubvoorkeuren. 
  4. Teams worden mede op basis van hun ‘teamsterkte' ingedeeld, waardoor er meer gelijkwaardige wedstrijden en competities ontstaan.
 

Zie ook: https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/21993/teamindex-seizoen-2022-2023 

Omdat elk seizoen begint met een bekerreeks, kan nav de resultaten in deze reeks nog gekeken worden of een bepaalde klasse te laag of te hoog is voor een team. De KNVB zegt dit te monitoren en in te grijpen als dit nodig is. 

Begin seizoen 

Wanneer er aan het begin van het seizoen (augustus/september) nog een nieuw team wordt ingeschreven dan kan dat alleen als er ergens plaats is in een competitie. Daarbij kan ook het gewenste niveau niet gegarandeerd worden. 

Halverwege het seizoen 

Het komt voor dat er halverwege het seizoen een nieuw team ingeschreven wordt. Als dit tijdig gebeurt (november), dan kan dat team zeer waarschijnlijk op het gewenste niveau in de voorjaarsreeks instromen. Als het team later wordt aangemeld dan is het afhankelijk van de ruimte in de verschillende competities. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!