Sportpark De Diemen - Dorpse club met ambitie sinds 1931

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sportpark De Diemen

Sportpark De Diemen

Op Sportpark ‘De Diemen’ zijn de volgende velden beschikbaar: 

 Sportpark De Diemen

Dit zijn allemaal velden gemaakt van kunstgras. De aanduiding met cijfers en letters geeft aan welk veld (of deel van een veld) bedoeld wordt.  

Beschikbare velden 

Veld 1 en 2 zijn geschikt voor teams die uitkomen in de A-categorie (hoofdklasse en divisie). Veld 3 mag alleen bespeeld worden door teams die in de B-categorie uitkomen. Dit omdat het een kleiner veld is en er ook onvoldoende ruimte is langs het veld voor staf en wisselspelers.  

Op veld 1 worden geen wedstrijden op half of kwart-veld gespeeld. Dit kan alleen bij hoge uitzondering. Op dat moment zullen er losse doelen van andere velden gehaald moeten worden.  

Op veld 2 worden wedstrijden op heel veld en de wedstrijden op 1/2 veld ingepland (hierbij worden de vaste doelen gebruikt).  De zijlijnen plaatst men met pionnen op 3,5 meter van de achterlijn en middenlijn.  

Op veld 3 worden wedstrijden op heel veld en de wedstrijden op 1/2 veld ingepland (hierbij worden de vaste doelen gebruikt).  De zijlijnen plaatst men met pionnen op 3,5 meter van de achterlijn en middenlijn. Hier worden ook de wedstrijden op 1/4-veld gespeeld. Hiervoor gebruik je de losse doelen. Het uitzetten van de belijning gebeurt met pionnen. Op het hekwerk zijn markeringen aangebracht ter hoogte waarvan de lijnen kunnen worden uitgezet. 

Op veld 4 worden wedstrijden gepland voor 1/8-veld, 1/4-veld, en 1/2 veld. Dit gebeurt met de aanwezige losse doelen. Door de aanwezige belijning op het veld is het niet nodig de velden af te zetten met pionnen.  

Losse doelen 

De mini’s spelen met de kleine doeltjes. Hiervan staan er meerdere verspreid over het hele complex. Het is de bedoeling dat elk veld vier kleine doelen heeft. Ze mogen dus niet van veld verplaatst worden. 

De JO8 t/m JO12 spelen met grotere losse doelen. SV Diemen heeft 12 van deze doelen waarvan er 4 op veld 4 staan en 8 op veld 3. Op veld 3 staan de doelen op slot omdat ze zonder toezicht van volwassenen niet gebruikt mogen worden. Ze kunnen namelijk omvallen en eventueel op spelende kinderen terecht komen. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!