Gebruik van de wedstrijdzaken-app - Dorpse club met ambitie sinds 1931

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Gebruik van de wedstrijdzaken-app

Gebruik van de wedstrijdzaken-app

Wedstrijdzaken-app downloaden en installeren op de smartphone 

De KNVB gebruikt bij de wedstrijden het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Het gebruik hiervan is verplicht voor alle leeftijdscategorieën. Dus ook voor jou als je een teamleider bent! 

Om dit mDWF te kunnen gebruiken heb je als teamleider de ‘KNVB Wedstrijdzaken’-app nodig. Op de volgende website vindt je meer informatie: 

https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/9000108739 

Installeer deze wedstrijdzaken-app dus zo snel mogelijk! Je vindt de app in de verschillende app-stores. 

Log in  

Je kunt in deze wedstrijdzaken-app inloggen met je KNVB-account.  

Als je dit nog niet hebt: De gebruikersnaam is het email-adres waarmee je bij SV Diemen geregistreerd bent. Als je nog geen account hebt, dan kun je dit aanmaken (met dit email-adres) en zelf een wachtwoord kiezen. 

Het gebruik van de app 

Op de bovengenoemde website staat ook de handleiding maar het is wellicht ook een idee om collega-teamleiders, je coördinator of het wedstrijdsecretariaat om hulp te vragen maar  

ZORG IN DAT GEVAL IN IEDER GEVAL WEL DAT JE DE APP IN IEDER GEVAL AL GEÏNSTALLEERD HEBT! 

Overzicht spelerspassen 

Wanneer je als teamleider bij Diemen geregistreerd bent, kun je de spelerspassen van al jouw spelers in de Wedstrijdzaken-app terugvinden. Dit doe je door in het menu naar de optie ‘Teammanager’ te gaan.  

Zorg dat je zsm aan het wedstrijdsecretariaat doorgeeft wanneer er spelers in jouw team ontbreken, of wanneer er spelers onterecht in jouw team zijn ingedeeld. Als dit namelijk niet goed geregeld is, kan een speler bijvoorbeeld officieel niet meevoetballen. 

De Digitale spelerspas 

Elke speler heeft een digitale spelerspas. Deze moet op orde zijn: 

https://www.knvb.nl/assist/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/regelen-dagelijkse-praktijk/mdwf-veld/gebruik-digitale-spelerspas-in-de-praktijk-veld 

Vanaf JO13 is het verplicht om bij elke speler een goede foto op de digitale spelerspas te hebben. Dit kunnen de teamleiders zelf doen met de wedstrijdzaken-app: 

https://www.knvb.nl/assist/assist-wedstrijdsecretarissen/veldvoetbal/regelen-dagelijkse-praktijk/mdwf-veld/pasfoto-toevoegen 

Lukt dit niet, dan kun je de foto’s ook via het wedstrijdsecretariaat op de spelerspas laten zetten. Stuur ze dan op naar het wedstrijdsecretariaat en vermeld in de naam van de foto de naam van de speler en het team waar hij of zij in speelt 

Het mDWF voor en na een wedstrijd 

Op de dag van de wedstrijd is het digitale wedstrijdformulier voor jou als teamleider zichtbaar. Je kunt hier aangeven welke spelers mee doen met de wedstrijd. Als er een gastspeler met jouw team meedoet, dan kun je die hier gewoon toevoegen door op naam te zoeken. 

Als je dit in orde hebt gemaakt, kun je tot vlak voor de wedstrijd het formulier opsturen zodat de scheidsrechter het kan goedkeuren. Dit zal hij wellicht doen door de spelerspassen te controleren. Bijvoorbeeld door de foto’s te vergelijken met de spelers die op het veld lopen. 

Als de wedstrijdformulieren van beide teams goedgekeurd zijn, kan de wedstrijd beginnen. 

Na de wedstrijd kan de scheidsrechter de eindstand plus eventuele bijzonderheden op het wedstrijdformulier in de app vastleggen. Het is verstandig om de einduitslag met de scheidsrechter en de beide teamleiders even samen even te verifiëren zodat er niet later nog een herstelactie hoeft plaats te vinden. 

Geen officiële scheidsrechter 

Wanneer je een thuiswedstrijd speelt met een clubscheidsrechter als scheidsrechter, dan kan op de volgende manier de wedstrijdaken-app gebruikt worden: 

  1. De teamleider stelt voor de wedstrijd, in de wedstrijdzaken-app, de club-scheidsrechter in. Dit kan hij doen door op naam te zoeken. Als de club-scheidsrechter niet lid is van SV Diemen, dan kan de teamleider van het SV Diemen-team het best zichzelf als clubscheidsrechter aanmelden.
  2. De ingestelde scheidsrechter zal in de wedstrijdzaken-app in het wedstrijden-overzicht nu de wedstrijd zien met daarbij de rol ‘scheidsrechter’. Als hij deze wedstrijd opent, kan hij op zijn telefoon controleren of beide teams het mDWF hebben ingevuld en naar hem hebben toegezonden. 
  3. Na de wedstrijd kan de scheidsrechter de stand doorvoeren via zijn telefoon. Doe dit altijd in overleg met de tegenstander zodat er later geen onenigheid ontstaat over de doorgevoerde einduitslag.

Als de teamleider zichzelf als scheidsrechter heeft ingesteld kan hij alles op zijn eigen telefoon invoeren en controleren. Hij moet dan wel in het overzicht met wedstrijden de wedstrijd openen waar de juiste rol bij staat vermeld. Dat betekent dus dat hij het digitale formulier klaarmaakt en verzendt via de rol ‘teammanager’ en de uitslag registreert via de rol ‘scheidsrechter’. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!