Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuwsbrief Jeugd

Nieuwsbrief Jeugd

31 mei 2021 11:00


Nieuwsbrief Jeugd!

Newsheader.png

Nieuwsbrief Jeugd

Beste leden, ouders van leden en vrijwilligers,   

wat een seizoen hebben we er op zitten! Een seizoen dat rustig begon, maar naarmate het vorderde een hoop improvisatievermogen van ons allemaal vergde om tot een goed einde te brengen. Wij willen jullie allemaal bedanken voor jullie positiviteit, begrip en inzet!   

Voor de Jeugd Commissie was dit een seizoen van doorpakken. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie informeren welke koers wij volgen en wat de veranderingen op korte termijn zijn.   

Kwaliteit trainingen onderbouw 
In de onderbouw introduceren wij vanaf volgend seizoen circuittrainingen. Dit is een trainingsmodel waarbij meerdere trainers een trainingsparcour uitzetten en alle teams - van dezelfde lichting - dit trainingsparcour afwerken. De circuittraining wordt uitgezet door de trainers en staat onder leiding van de hoofdtrainer van de selectie en Hoofd Jeugdopleidingen Onderbouw. 

De individuele oefeningen worden gegeven door de trainers waarbij zij de voetballers uitleg en begeleiding geven. Het accent van de circuittraining ligt bij het ontwikkelen van de individuele techniek en het verbeteren van de algehele lichaamscoördinatie. Grote voordelen zijn dat alle teams kwalitatief goede trainingen krijgen en de selectietrainers zicht houden op alle voetballers in een lichting. Iedereen moet in de selectie kunnen spelen als ze goed genoeg zijn. 

Hoofdtrainers per leeftijd 
Voor bijna elke leeftijdsgroep hebben we een onafhankelijke hoofdtrainer aangesteld. We gaan voor de selectieteams werken met trainers die geen binding hebben met spelers in het team. Dit heeft als voornaamste reden om de schijn van vriendjespolitiek tegen te gaan. De hoofdtrainer heeft enerzijds de taak om het team en de spelers in de selectie te trainen, maar anderzijds ook de taak om de breedte teams te betrekken en de overige trainers te begeleiden. Op deze manier wordt elke speler gezien en beoordeeld waarbij iedereen de kans krijgt  zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. 

Minis worden O6 & O7 
De mini’s zullen worden vervangen door de O6 & O7. Op dit moment trainen er iedere woensdag 40 kinderen met veel plezier, maar onze wachtlijst is lang en we willen de kwaliteit van trainingen verhogen. Daarom maken we een scheiding tussen O6 & O7 en worden zij getraind door sv Diemen spelers van de bovenbouw. Deze sporters krijgen de kans te proeven aan het trainersvak en via opleidingen als trainer door te stromen naar de onderbouw. De zondag blijft op dit moment nog hetzelfde en zal onder leiding staan van ouders. We willen hier in de toekomst meer mee gaan doen maar vooralsnog moeten deze plannen nog verder worden uitgewerkt. 

Workshop voor beginnende trainers 
Volgend seizoen gaan we ook starten met workshops voor ouders/verzorgers die trainer zijn bij de club. Wij snappen dat iedereen het met veel enthousiasme doet, maar het kan altijd beter. Onder leiding van Hoofd Jeugdopleidingen Onderbouw zal er daarom een workshop georganiseerd worden zodat iedereen in staat is om kwalitatief goede trainingen te geven. Naarmate men oudere teams gaat trainen zullen er ook mogelijkheden zijn om officiële KNVB opleidingen te volgen. 

Keeperstraining 
Afgelopen seizoen heeft de onderbouw keeperstraining gehad van Randy Sanshes. Dit is met veel enthousiasme ontvangen en we merken veel progressie bij onze keepers. We zijn op dit moment druk bezig om dit volgend seizoen een vervolg te geven en uit te breiden. 

Speler volg systeem 
Volgend seizoen starten we in de middenbouw met een pilot om de kwaliteiten van onze voetballers beter in kaart te brengen door middel van het speler volg systeem van Pro Soccer Data. Als partnerclub van AJAX kunnen wij deze software vrijblijvend gebruiken. Het idee is om niet alleen selectiespelers, maar de hele jeugd op bepaalde momenten te gaan meten en hierdoor de ontwikkeling van alle spelers beter te volgen. De insteek bij de jeugd is opleiden, opleiden, opleiden en dat willen we op een zo hoog mogelijk niveau doen. 

Looptrainingen 
Bewegen is een cruciaal onderdeel van voetbal. Wij zien dat veel kinderen qua motoriek nog flink kunnen verbeteren. Om dit te kunnen realiseren starten we een pilot met looptrainingen, gegeven door ervaren atletiektrainers van AV’36 & Athletics Adventures. Mocht de pilot slagen dan zullen we opties bekijken om dit uit te rollen bij de hele jeugdafdeling. 

Sponsoren van een team 
De meeste kinderen krijgen een boost wanneer ze rondlopen in kleding met een sponsor erop. De meeste teams bij onze vereniging worden door ouders gesponsord die een bedrijf hebben. Heb je ook interesse of ken je iemand die het team van jouw kind wil sponsoren, neem dan contact op via kleding@svdiemen.nl 


Binnen de TJC zijn we erg blij met de veranderingen die we op dit moment aan het doorvoeren zijn. We hopen dat we kunnen blijven rekenen op jullie positiviteit, begrip en inzet en samen onze jeugdopleiding een hoger plan kunnen tillen!  

Op de achtergrond zijn we heel druk bezig met meer, maar we hopen daar op een later moment op terug te komen. Bent u nieuwsgierig wie er op dit moment in de TJC zitten ga dan naar https://www.svdiemen.nl/790/tjc/ 

Met vriendelijke groet, 
De Technische Jeugdcommissie 
jeugdcommissie@svdiemen.nl 

footer.jpg

Youtube.png  IG.png  facebook.png  linkedin.png  Twitter.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!