• Giliano Eijken verruilt sv Diemen voor SDZ

Giliano Eijken speelt volgend seizoen voor vierdeklasser SDZ. De aanvaller speelde twee seizoenen in het eerste elftal. In totaal verdedigde Eijken zes seizoenen de clubkleuren van Diemen.

Eijken heeft lang getwijfeld of hij de overstap naar SDZ wilde maken. "Ik heb het al jaren uitstekend naar mijn zin bij Diemen en daarom moest ik er lang over nadenken. Diemen is een warme club en we hebben een leuke spelersgroep. Toch spraken de ambities van SDZ mij erg aan. De ambities van SDZ zijn groter dan die van Diemen en dat was voor mij de belangrijkste reden om naar SDZ te gaan. Het is ook al de tweede keer dat ze mij hebben benaderd en dat geeft een goed gevoel."

De 20-jarige linksbuiten wil met SDZ uiteindelijk doorstoten naar de tweede klasse. "De club wil graag promoveren naar de derde klasse en vervolgens de stap maken naar de tweede klasse. Ik heb dezelfde ambities als de club en ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren. Natuurlijk zal ik eerst moeten zorgen dat ik een basisplaats verover. Ze hebben een goed team dus ik zal daarvoor echt mijn uiterste best moeten doen."

Voordat Giliano verkast naar de koploper van de vierde klasse E moet hij eerst zorgen dat sv Diemen zich handhaaft in de derde klasse. "We staan nu net boven de streep en daar moeten we zien te blijven. Ik hoop dat we het z’n allen voor elkaar kunnen krijgen dat we erin blijven. We moeten het met deze ploeg kunnen redden. Nog vijf finales te gaan."

sv Diemen betreurt uiteraard zijn vertrek, maar wenst hem veel succes toe bij SDZ!